Zoeken

Water uit flessen gezonder dan kraanwater? Think again!

Bijgewerkt op: 17 sep 2019


Een tijdje geleden kwam ik in contact met een jongedame. Zij vertelde me trots dat ze geen kraanwater dronk, maar alleen maar water uit flessen. Ik vroeg haar wat de reden hiervan was. Ze wist het eigenlijk niet precies, maar had ergens gehoord dat het gezonder was. Ik was verbaasd.


Want eigenlijk zonder echt te weten waarom, spendeert zij al een hele tijd €30 per week aan flessenwater. Ik denk meteen: voor veel minder geld kun je jezelf echt het gezondste water geven en je lichaam het mooiste cadeau geven.


Aan het einde van het gesprek vroeg ik haar of ze interesse had om een presentatie te zien. Zo gezegd zo gedaan. Ik legde haar de voordelen van Kangen Water uit en liet haar verschillende testen zien. Middels pH druppels en een ORP-meter kan ik de zuurtegraad en antioxidantwaarde in het water aantonen. Wat blijkt? Haar flessenwater is zuur en oxiderend water. Alles onder 7.0 is verzurend voor het lichaam. Het kraanwater wat ik bij haar testte kwam uit op 7.2 (net basisch) en net als bij het flessenwater gaf de ORP-meter aan dat er geen antioxidanten in het water zitten. Het is zelfs zeer oxiderend voor het lichaam. Op het etiket van de fles kun je de PH-waarde vaak terugvinden. Kijk maar eens welke pH waarde jouw drinkwater heeft.


Het meest gekozen drankje van Nederland (zonder smaak, suiker en bubbels en afkomstig uit het plaatsje Spa in België) heeft zelfs een zuurtegraad van 6.0. Erg verzurend dus!

Nu was zij degene die verbaasd was en was benieuwd hoe dat dan met Kangen Water zit.

Het aangesloten systeem van Kangen Water kun je heel makkelijk instellen op pH 7.0, 8.5, 9.0 of 9.5 wanneer je het water wilt drinken.


Ons lichaam bestaat voor 80 % uit water. Dan is het best wel jammer als je alleen maar verzurend, oxiderend, toxisch dood water drinkt, toch? Kangen Water hydrateert circa 6 keer beter dan flessen- of kraanwater doordat het na het ionisatieproces minder moleculen per cluster bevat. Daardoor brengt het je voedingsstoffen beter en sneller de cellen in en tegelijkertijd ontzuurt en ontgift het je lichaam op celniveau.


Zij denkt na en vraagt zich af wat er nog meer kan met dit water. Om een paar voorbeelden te geven, heb ik een aantal mogelijkheden opgesomd:

  • Kangen Water verwijdert pesticiden van groenten en fruit, wanneer je dit met pH 11.5 afspoelt. Het verbeterd tevens de smaak van deze producten en zorgt ervoor dat ze nog meer antioxidanten bevatten.

  • Naast de andere pH-waardes, die ik ee